HD_MRK
Hoopheggen logo
PAGE
Kletterstraat

Doneer

Heggen in de wachtrij, wachten op jou!

Er staan nog een aantal heggen in de wachtrij om geplant te worden. Met jouw donatie kunnen deze heggen hun bijdrage aan de biodiversiteit leveren. Dus doneer!

Doneren als bedrijf

Hoe tof is het om als bedrijf je eigen heg te hebben? We planten op zulke mooie plekken, aan een doorgaande fietsroute, in een dorpsrand of midden in de stad, waar jouw bedrijfslogo niet zou mis staan. Een reclamebord is ongepast, maar een insectenhotel met het logo er op, middenin een bloeiende heg, is precies passend. We laten het fotogenieke insectenhotel maken door zorginstelling Overkempe/De seizoenen en een foto ervan zou prachtig staan in jullie nieuwsbrief naar klanten of op social media. Sponsoren van Hoopheggen, levert jouw bedrijf veel moois op. Doneer!

Neem ook contact op om een heg te planten als bedrijfsuitje of voor je bedrijf-impact-day. Samen organiseren we een onvergetelijke positieve dag in ’the field’.

Doneren voor je (klein)kinderen

Heb jij ook behoefte om zelf de verandering tot stand te brengen? En een sterk nalatenschap achter te laten voor de volgende generatie? Dan kun je ons steunen, waardoor wij heggen voor jou planten. Hiermee geef jij de aarde beter door aan je (klein-)kinderen. 1 meter heg kost ongeveer 10 euro aan plantmateriaal. Dus doneren vanaf 10 euro kan al. Gewoon doen!

Doneren om CO2-uitstoot te compenseren

Ook kunnen wij ook jou helpen om jouw CO2- uitstoot te compenseren. Heggen slaan CO2 op. Hieronder staat een tabelletje met de hoeveelheid CO2 die een gemiddelde heg op neemt.

CO2 opslagAantal meter hegEuro
15 kilo1 meter10,–
100 kilo
(gemid. uitstoot per 1 km vliegen)
6,7 meter67,–

Bomen leggen gemiddeld 150.000 kilo CO2 per hectare vast (Bron: UN/UNECE/FAO, State of Europe’s Forests, 2011). Omgerekend naar een meter heg is dat 15 kilo CO2-opslag.

Een Boeing 737-800 die vanaf Schiphol naar Barcelona vliegt (afstand 1.230 km), stoot per reiziger ongeveer 106 gram CO2 per kilometer uit. Bepaal zelf hoeveel CO2 jij wilt compenseren en doneer.

Hoopheggen is een stichting gerund door vrijwilligers. Jouw bijdrage gaat dus direct naar de heg. Hoe direct wil je het hebben?

doneer een heg

Doneer een Heggentientje

Eénmalige donatie

Ik help graag mee om Nederland weer een paar meter mooier te maken, met meer biodiversiteit. Geef de aarde beter door aan onze kinderen.
Doneer je eigen bedrag, of doneer een bedrag per meter heg.

Stichting Hoopheggen is aangemerkt als ANBI.

Mijn donatie

Doneer je eigen bedrag . . .

. . . of doneer een bedrag per meter heg

Mijn gegevens

Mogen wij u benaderen om te bedanken voor uw donatie?

Privacy: wat doen wij met uw gegevens?

Wij hebben uw gegevens nodig om uw betaling op de juiste manier te verwerken en u op de hoogte te kunnen houden van onze activiteiten. Deze gegevens worden nooit aan derden beschikbaar gesteld.

Meer informatie: zie onze privacyverklaring.

FTR