HD_MRK
Hoopheggen logo
PAGE

Hoop

Een gezonde aarde doorgeven aan onze kinderen, is ons doel

De aarde is prachtig, krachtig en kwetsbaar tegelijkertijd. Wij mensheid zijn sterk en slim, waardoor we de aarde gebruiken, verbruiken, èn ook weer kunnen helpen herstellen. Hoopheggen draagt haar steentje bij aan het leefbaar houden van de aarde, door heggen te planten en de mooie boodschap van het wonder van de aarde door te geven aan onze (klein-)kinderen. Samen met iedereen die aan wil sluiten. We doen dit op een luchtige, positieve manier vol hoop.

Missie: minimaal 5 kilometer heggen per jaar

Onze missie is geslaagd wanneer we per jaar 5 kilometer, of meer, heg aanleggen, wat gelijk staat aan 5000 meter (of de lengte van de Haringvlietdam of de hoogte van de Kilimanjaro). Op de site staat een kaart met de aangelegde heggen door Hoopheggen. Deze wordt iedere keer als het plantseizoen is afgelopen bijgewerkt, waardoor iedereen die Hoopheggen volgt of ondersteunt de voortgang kan bijhouden en ons erop aan kan spreken wanneer we onze doelstelling niet halen.
Bereiken we onze doelstelling? Dan levert het ons biodiversiteit, inspiratie, een mooi landschap en een gezondere aarde op.

Ambitie voor 2020: 5000 meter heggen

Het is gelukt... dit jaar al 200 meter méér dan gehoopt!

In aanleg: 1100 meter
Gerealiseerd: 4100 meter
FTR