HD_MRK
Hoopheggen logo
PAGE

Doneer

Beste vrienden! We zijn zo druk aan het planten en organiseren dat we nog geen tijd konden vinden om de donatie-functie in te bouwen op de website. Uiterlijk 15 april kun je doneren.

Deze heggen vragen uw hulp om geplant te worden

Er zijn nog veel heggen die geplant kunnen worden en het worden er alsmaar meer. Met jouw donatie kunnen deze heggen geplant worden:

  • Bart & Onno in Arnhem, 80 meter heg;
  • MacEllen in Deventer Gasfabriek 500, meter heg;
  • Arjuna & Rick in Lettele, 500 meter heg;
  • Sijtse Jan in Rossum, 1500 meter heg;
  • Iris & Dick in Meddo, 500 meter heg.

Zorg dat dat met jouw bijdrage deze heggen volgend jaar geplant zijn!

Sterk nalatenschap voor volgende generatie

Heb jij ook behoefte om zelf de verandering tot stand te brengen? En een sterk nalatenschap achter te laten voor de volgende generatie? Dan kun je ons steunen, waardoor wij heggen voor jou planten. Hiermee geef jij de aarde beter door aan je (klein-)kinderen. 1 meter heg kost ongeveer 10 euro aan plantmateriaal. Dus doneren vanaf 10 euro kan al!

CO2 compenseren

Ook kunnen wij ook jou helpen om jouw CO2- uitstoot te compenseren. Heggen slaan CO2 op. Hieronder staat een tabelletje met de hoeveelheid CO2 die een gemiddelde heg op neemt.

CO2 opslagAantal meter hegEuro
15 kilo1 meter10,–
100 kilo
(gemid. uitstoot per 1 km vliegen)
6,7 meter67,–

Bomen leggen gemiddeld 150.000 kilo CO2 per hectare vast (Bron: UN/UNECE/FAO, State of Europe’s Forests, 2011). Omgerekend naar een meter heg is dat 15 kilo CO2-opslag.

Een Boeing 737-800 die vanaf Schiphol naar Barcelona vliegt (afstand 1.230 km), stoot per reiziger ongeveer 106 gram CO2 per kilometer uit. Bepaal zelf hoeveel CO2 jij wilt compenseren en doneer.

FTR