HD_MRK
Hoopheggen logo
SNGL-evenement

Direct naar het Aanmeldformulier
(we hebben ruimte voor
maximaal 50 deelnemers).

CNTNT

Heggen Festijn 2024

 

Wil je een heg? En wil je maximaal vogels en insecten helpen met je heg? Kom naar het Hoopheggen Korte heggen-festijn op 9 november 2024! En draag maximaal bij aan biodiversiteitsherstel!

Waar?

Wijhe (vlakbij Zwolle) van 11:00 – 16:00 uur

Op deze dag helpen we iedereen die blij wordt van een heg die buiten onze regio valt en/of kleiner is dan 200 meter. Meld je aan en krijg in 1 zaterdag:

  • Een plantadvies
  • Inheems en veelal autochtoon plantmateriaal, hulp bij aanschaf en/of direct mee te nemen
  • Workshop ‘hoe plant je een heg?’
  • Workshop ‘hoe beheer je een heg?

Hoe werkt het?

Je meldt je aan en geeft op het aanmeldformulier basisinformatie over jouw locatie, wensen en of er nog specifieke zaken zijn om rekening mee te houden.

Vervolgens geven onze heggies jouw advies op maat. Op 9 november kom je naar ons festijn en ga je met 1 van onze heggies in gesprek over de uitvoering. Wanneer je van te voren aan geeft, kun je ter plekke het plantmateriaal afnemen. Ook kun je aansluiten bij 2 workshops; hoe plant je een heg? En hoe beheer je deze heg? Er wordt toegelicht wat je met een heg gaat bereiken en welke mogelijkheden je daarbij hebt.

Kosten

Een ticket kost € 35 per huishouden incl. koffie/thee.

Wanneer je alsnog plantgoed afneemt, wordt € 15 in mindering gebracht op de rekening van het plantgoed.

Plantgoed kost € 10 per meter.
We planten een heg met 5 planten per strekkende meter. We werken met veelal autochtoon en enkel inheems plantmateriaal van 60-80 centimeter groot.

Misschien heb je al een kweker voor plantgoed en ben je vooral geïnteresseerd in advies en kennis. Ook dan ben je van harte welkom.

Levering

Misschien kom je van ver en kan je het plantgoed niet direct meenemen. We werken samen met Stichting Heg & Landschap. Als je in het formulier vermeldt dat je het plantgoed op een centraal afhaalpunt van Heg & Landschap wil ophalen, checken wij of dit mogelijk is.
Heb je zelf een plek waar andere mensen in de regio plantgoed op kunnen halen? Vanaf 200 meter in totaal kunnen we een aparte levering organiseren, dus laat dat weten op het aanmeldformulier (we hebben ruimte voor maximaal 50 deelnemers).

 

We organiseren dit festijn samen met Streektuinen!

Other members of this category (left or middle). Also other cats (too much)?